tirsdag 8. november 2011

Linotrykk

Siden forrige oppgave har vi jobbet med linosnitt, da vi fikk i oppgave å trykke et portrett av noen. Om det var kjæresten din eller en kjendis spilte ingen rolle.. Vi skulle lære oss linosnitt!

For å kunne lage linosnitt så må man selvfølelig ha et portrettbilde av noen.. Og da valgte jeg et bilde av kjæresten min.
Det vi begynte med var å åpne Photoshop, og redigere bildet våres der slik at det fikk mange kontraster i svart/hvit. Dette gjorde vi ved hjelp av funksjonen "cutout" under "artistic"

Uredigert                                                        Redigert.

Da dette var gjort kopierte vi ut bilde og la et blåpapir oppå linoleumplaten, og deretter la vi bildet oppå. Da det var på plass tegnet vi rundt alle linjer i bildet som skiller ut alle de to forskjellige lagene. Da det var gjort ble det på en måte kopiert over på platen slik at neste jobb vi måtte gjøre var å skrape ut de forskjellige lagene. Jeg begynte med ansiktet, deretter de små detaljene og til slutt de store delene..
Dette ble opp/ned, men fikk ikke til å justere det.. Men slik ble det da jeg hadde skjært det ut..

Når linoleumplaten var ferdig skjært ut, så var det bare å trykke på trykksverte. Dette gjorde vi flere ganger for å teste ut, hvor mye trykksverte vi skulle ha på osv. Jeg begynte med å trykke på et kladdepapir, to ganger og da var jeg egentlig ganske fornøyd, så da fortsatte jeg med å trykke på et annet papir som man kaller rispapir. Jeg trykte først med en svart farge, deretter trykte jeg med rødt.


Helt til slutt skulle vi lage en passepartour til bildene våres. Da laget jeg en svart ramme til det ene bildet mitt og slik ble det:Har laget bildet i rødt med ramme også, men har ikke tatt bilde enda..Hva trenger du for å få til dette?
* Et portrettbilde av noen
* Photoshop
* Blåpapir
* Blyant
* Linoplate
* Utskjæringskniver
* Kladdepapir
* Rispapir
* Trykksverte i farger du vil ha
* Glassplate
* Valse
* Presse


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar